novosti

Održan 2. okrugli stol u Imotskom

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Split, u suradnji sa projektnim partnerima, Sveučilištem u Zadru, Fakultetom elektrotehnike i Prirodoslovno – matematičkim fakultetom iz Zagreba, organizirao je 15. srpnja 2021. godine 2. okrugli stol projekta „VODIME – Vode Imotske krajine“.

Okrugli stol održan je u Imotskom, u Glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“, a nazočilo mu je 20-ak sudionika, projektni tim, predstavnici Grada Imotskog, okolnih općina, HGSS-a, JU More i krš .

Okrugli stol otvorila je Ana Marija Radeljić, zamjenica gradonačelnika Grada Imotskog koja je pozdravila sve prisutne te izrazila veliko zadovoljstvo ovim projektom i njegovim značajem za Imotsku krajinu. Prisutne su također pozdravili i rektorica Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Dijana Vican, te dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, izv. prof. dr. sc. Nikša Jajac.

U sklopu okruglog stola održana su i javna predavanja na temu prilagodbe klimatskim promjenama. Prof. dr. sc. Ivo Andrić, docent na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, ujedno i voditelj istraživanja, održao je predavanje o vodnim resursima Imotske krajine, u svjetlu klimatskih promjena. Izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru, govorila je o utjecaju klime na turizam, koji u Imotskoj krajini svake godine ostvaruje sve bolje rezultate te ima veliki potencijal kao gospodarski kotač za razvoj tog kraja. Za kraj je izv. prof. dr. sc. Marin Šilić sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba,  objasnio pojam strojnog učenja, kao grane umjetne inteligencije, te njegovu primjenu u istraživanju voda i upravljačkim sustavima za prilagodbu klimatskim promjenama.

Nakon okruglog stola i javnog predavanja, za sve sudionike bio je organiziran domjenak i osvježenje uz kavu i sokove.

Doc. dr. sc. Ivo Andrić
Izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić
Izv. prof. dr. sc. Marin Šilić
Skip to content