novosti

Održan 7. radni sastanak projekta VODIME- Vode Imotske krajine

Dana 16. rujna 2022., na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, održan je 7. radni sastanak projekta VODIME – Vode Imotske krajine.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima, suradnici na provedbi projekta, predstavnik Javne ustanove More i krš te predstavnik dobavljača za uspostavu telemetrijskog sustava za monitoring hidroloških parametara.

Sastanak je moderirao voditelj istraživanja, izv. prof. dr. sc. Ivo Andrić sa Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

U prvom dijelu sastanka razgovaralo se o dinamici provedbe projekta, dan je pregled svih provedenih i neprovedenih aktivnosti, objavljenih članaka vezanih za projektno istraživanje te financijskog tijeka projekta.

Dr. sc. Adrijana Vrsalović (FGAG) predstavila je provedeno modeliranje hidrogeološkog sustava šireg obuhvata Imotskog polja.

Marin Milin iz tvrtke Higra d.o.o., sa kojom je sklopljen ugovor o javnoj nabavi, izvijestio je prisutne o tijeku aktivnosti uspostave monitoring sustava za praćenje kvalitete i količine vode na 7 lokacija šireg obuhvata Imotskog polja. Instalacija mjerne opreme na terenu te integracija baza podataka, najsloženije su projektne aktivnosti te je dobavljač suočen sa nizom izazova koji se nisu mogli predvidjeti. Uspostava cjelokupnog sustava očekuje se do kraja listopada.

Drugi dio sastanka bio je rezerviran za diskusiju i pregled preostalih projektnih aktivnosti koje se trebaju odraditi. Okvirno je dogovoren idući radni sastanak za kraj listopada.

Prezentacije sa radnog sastanka:

https://vodime.eu/wp-content/uploads/2022/09/VODIME_pregled-aktivnosti_16_09_2022-3.pdf

https://vodime.eu/wp-content/uploads/2022/09/VODIME_modeliranje_16_09_22.pdf

https://vodime.eu/wp-content/uploads/2022/09/VODIME_oprema_j16_09_2022.pdf

Skip to content